Ocet na odchudzanie

Jeżeli chcemy zachować świetną sylwetkę, musimy kontrolować nie tylko to, jak aktywni jesteśmy, ale zwłaszcza to, co jemy. Żywność w marketach często pozostawia wiele do życzenia i warto poświęcić czas na znalezienie warzyw i owoców od niezależnych dostawców. Jest ona często świeższa oraz zawiera mniej chemii. Oprócz standardowych pokarmów, takich jak pieczywa, warzywa, owoce i mięsa możemy przyjrzeć się grupie pokarmów, która służy nam jako przyprawy lub dodatki uzupełniające dietę. W tych grupach ceny produktów potrafią być bardzo zróżnicowane. Przyprawy takie jak czarny pieprz mogą być zwyczajnie tanie albo bardzo drogie. Dużo tutaj zależy od dostawcy, producenta i jakości dostarczonej przyprawy. Podobnie jest w przypadku octu. Ocet na odchudzanie jest niesamowitym dodatkiem do diety, ale i jego ceny są bardzo zróżnicowane. Jak działa ocet w procesie odchudzania? Jest on bogaty w szereg składników mineralnych oraz witamin. Nasz organizm w procesie spalania tłuszczów oraz w regeneracji tkanek zużywa sporo wcześniej wymienionych mikroelementów. Ciągłe ich dostarczanie jest gwarancją, że proces chudnięcia nie będzie spowolniony a wręcz przyśpieszony. Ocet na odchudzanie może być dodawany do pierwszego kubka z ciepłą wodą jeszcze na pusty żołądek. To idealny początek dnia. Nasz organizm jest odwodniony po nocnym spoczynku, a ocet rozcieńczony z wodą, zostanie błyskawicznie wchłonięty przez jelita. Podobnie prozdrowotnie w procesie odchudzania zadziała na nas oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia zmieszana z sokiem z wyciśniętej cytryny. Oliwa będzie miała za zadanie zadziałać ochronnie na kosmki jelitowe i dostarczyć nam tak bardzo potrzebnych zdrowych tłuszczy. Sok z cytryny jest maksymalnie zasobny w witaminę C i świetnie odżywi nasze organy. Ocet na odchudzanie jest świetną alternatywą dla tej pary pokarmów. Wiadomo, że nie wolno spożywać wciąż tych samych posiłków bez względu na to, jak wspaniale by nie smakowały. Warzywa, owoce, a nawet mięsa powinny być w naszej diecie notowane i wciąż uzupełniane o nowe rodzaje produktów. Taka rotacja daje gwarancje, że składniki przeróżnych typów będą maksymalnie wchłaniane przez nasz organizm. Niestety z biegiem czasu wchłanialność pokarmów jednego typu słabnie. Jest to naturalny mechanizm obronny organizmu, który potrzebuje cukrów, białek i tłuszczy z przeróżnych źródeł. Nawet jeżeli bardzo polubiliśmy nasz ocet z rana, to spróbujmy go dodać do innych posiłków. Ocet może być zmieszany z sałatką świeżych zielonych liści sałaty, szczawiu i innych wartościowych warzyw. Dobrym uzupełnieniem dla octu może być odrobina przyprawy takiej jak pieprz, ewentualnie szczypta soli. Zwłaszcza sól w małej ilości podkreśli i wyodrębni naturalny kwaśny i cierpki smak octu. By urozmaicić go, można do sałatki dodać odrobinę słodkich składników. Świetnie nada się do tego marchew lub zielony groszek. Jak widać w przybliżonych przykładach, ocet jest bardzo wartościowym dodatkiem w naszej diecie. Jego regularne spożycie usprawni odchudzanie.

abczdrowia.com.pl

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułOdchudzanie twarzy
Następny artykułSukienki

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here