W ubiegłych wiekach źródłem wiedzy kulinarnej byli znakomici kucharze, którzy strzegli tajnych przepisów jak oka w głowie. Zazwyczaj ci najlepsi mistrzowie patelni urzędowali na dworach. Stąd właśnie najsmaczniej jadali możni tego kraju. U zwykłych obywateli wiedza kulinarna była przekazywana z pokolenia na pokolenie. Później pojawił się pomysł, aby receptury spisywać i tak pojawiły się książki kucharskie. Niektóre gospodynie miały w swojej biblioteczce kilkanaście tego typu publikacji. Mimo to i tak nie było możliwe, aby mieć dostęp do wszystkich przepisów świata. Teraz to Internet jest prawdziwą skarbnicą wiedzy kulinarnej. Znajdziemy tam sposoby wykonania potraw z całego świata, od prostych pierogów, kanapek i sałatek po skomplikowane dania kuchni orientalnej. Ale to jeszcze nie wszystko. W sieci mamy dostęp do informacji na temat różnych przypraw, składników i półproduktów do gotowania, których nie znamy i nigdy wcześniej ich nie widzieliśmy. Z Internetu dowiemy się też o nowinkach kulinarnych i różnych festiwalach i konkursach gastronomicznych.

bio-amore.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here